Tiesitkö, että jätelaki muuttuu vuoden vaihteessa? Sen jälkeen jätteen haltijan tulee osoittaa, ettei saatavilla ole kohtuullista markkinaehtoista jätehuoltopalvelua, ennen kuin jätteet voidaan toimittaa kunnalliselle jätehuoltoyhtiölle.Tätä tarkoitusta varten on kehitetty Motivan ylläpitämä tietoalusta, Materiaalitori.

Materiaalitoriin ja sen käyttöön tutustutaan Hävikistä Hyödyksi-tapahtumassa. Tapahtumassa kartoitetaan maakunnan yrityksissä syntyviä jätevirtoja, ja pyritään löytämään näille hävikkimateriaaleille uusiokäyttömahdollisuuksia. Hävikkimateriaalin hyötykäyttäjä voikin löytyä, vaikka aivan naapurista.

Motivasta on paikalla johtava asiantuntija Ilkka Hippinen. Energiatehokkuussopimuksista on kertomassa johtava asiantuntija Markku Ahonen Ramboll Oy:stä.

Tervetuloa!

Hävikistä Hyödyksi-tapahtuma

aika:                    26.9.2019 klo 13-16

paikka:               Aalto-auditorio, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73

Hävikistä Hyödyksi-tapahtuman järjestää sMARTTA-hanke. Hankkeen tavoitteena on Päijät-Hämeen talouden hiilijalanjäljen pienentäminen. sMARTTA on Lahden ammattikorkeakoulun hallinnoima Euroopan Aluekehitysrahaston rahoittama hanke.

Lisätietoja: kimmo.heponiemi@lamk.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *